Mobile 24/7

 

Moet ik een mobile website? De nee, de ja en de hoe.

Dated zaterdag 29 oktober 2011

Mobiel internet maakt een vliegensvlugge opmars. Dit betekent dat het steeds belangrijker wordt om ook een goede mobiele online presence te hebben. Maar wat betekent dit voor u. Wat zou u moeten doen? 5 opties:

1 Niets

In pure paniek mobiel gaan is misschien niet de juiste optie. Zonder enig idee waarom u mobiele online presence nodig heeft kan er ook nooit een effectieve mobile website worden gemaakt. Zoek eerst uit wat u aan de smartphone bezitters wil gan vertellen, alvorens u enige verdere stappen onderneemt.

2 Maak de huidige website in verschillende versies

U kunt verschillende schermgroottes aparte indelingen maken. Staan op de desktop website 3 kolommen naast elkaar? Dan kunt u ze op de mobile website onder elkaar kwijt. Of misschien de minder vitale kolommen laten vallen.

Het nadeel van deze aanpak is dat u de juiste schermgroottes moet definiƫren. Komt er een telefoon met net een andere grote is het slecht te voorspellen hoe de website dan getoond zal worden.

3 Maak een dynamisch design

Een dynamisch design past zich aan de schermgrootte aan. Als bepaalde elementen niet meer naast elkaar passen worden deze automatisch onder elkaar geplaatst. Zo hoeft u niet voorbereid te zijn op elke formaat scherm.

Het nadeel van deze aanpak is dat het nog steeds een geschaalde versie is van de originele website. Met uitdagingen die voor mobiel gelden, zoals het navigeren op een touchscreen is dan nog geen rekening gehouden.

4 maak een mobile website / webapp

Een mobile website is een website die van de grond af is ontwikkeld voor mobiel gebruik. Dit betekent dat er opnieuw nagedacht moet worden over hoe er genavigeerd moet worden door de website. Omdat alles van de grond af moet worden opgebouwd, is dit meestal ook een goed moment om de inhoud van de website weer een kritisch te herzien.

U kunt eenvoudig een mobile website samenstellen via deze wizard.

5 native apps

Native apps zijn applicaties die speciaal voor een bepaalde telefoon zijn ontwikkeld. Niet alleen zijn ze helemaal gericht op het mobiele gebruik, ze hebben ook toegang tot de mogelijkheden van de telefoon. Zo kan in de app gebruik worden gemaakt van de camera of de contactenlijst van de telefoon. Het nadeel van deze aanpak is meestal de prijs. Het ontwikkelen van native apps is meestal 3 tot 4 keer duurder dan het ontwikkelen van webapps.

Deel op: Deel op Facebook Deel op Linked In Deel op Twitter Deel op Pinterest Deel op Google bookmarks