Mobile 24/7

 

Google: toon mobiele websites binnen 1 seconde

Dated dinsdag 20 augustus 2013

Tags: seo

Google: toon mobiele websites binnen 1 seconde

Een seconde.     Zo lang als je net hebt gedaan over het lezen de eerste zin, zo snel wil Google een mobiele website binnen hebben.

Onlangs heeft Google zijn niewe richtlijnen voor mobiele websites uitgegeven. Hierin wordt geadviceerd mobiele website binnen één seconden te laden. Het gaat hierbij om het zogeheten "above the fold" gedeelte. Het gedeelte van de mobilee website dat direct zichtbaar is op het scherm. Het deel van de mobiele website wat onder het scherm valt kan er langer over doen om te laden.

Of zoals Google het verwoord:

“…the whole page doesn’t have to render within this budget, instead, we must deliver and render the above the fold (ATF) content in under one second, which allows the user to begin interacting with the page as soon as possible. Then, while the user is interpreting the first page of content, the rest of the page can be delivered progressively in the background.”

Google PageSpeed Insight Tool voor mobiele websites

Bijgaand met de nieuwe richtlijnen heeft Google ook de PageSpeed Insight Tool bijgewerkt, Zodat het voor webbeheerders ook mogelijk is om te meten of zij voldoen aan de criterea. In deze tool ligt de focus nu op de mobiele score en zijn is meer informatie te vinden over hoe je website scoort op mobiel gebied, los van de desktop score in Google.

Deel op: Deel op Facebook Deel op Linked In Deel op Twitter Deel op Pinterest Deel op Google bookmarks